Menu Sluiten

Boeiboarden

Boeiboarden zijn planken die aan de zijkant van een bakgoot, onder de zinken kraal van de dakgoot zijn bevestigd. Ze worden ook wel boeilijsten of boeidelen genoemd.

Boeiboarden worden traditioneel van hout gemaakt zijn maar er zijn ook alternatieven. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor kunststof boeidelen. Voordeel hiervan is dat deze niet aangetast worden door weersomstandigheden en dat bespaard onderhoud. Een ander alternatief is dat de boeilijst vevanrvaardigd wordt van trespa plaat. Ook deze plaat is onderhoudsvrij maar is qua esthetiek minder aantrekkelijk.

Houten boeilijsten worden vooralsnog het vaakst toegepast. De meest duurzame optie qua houtkeuze zijn de Red Cedar Boeidelen. U kunt ook kiezen voor een goedkoper alternatief zoals watervast verlijmd multiplex. Onze ervaring is dat, als uw huis goed onderhoudt en minimaal één keer per vijf jaar voorziet van een schilderbeurt, uw boeilijsten jaren kunnen meegaan.

 

Er veel voorkomende oorzaak bij houtrot aan boeidelen is te wijten aan slechte solderingen van de zinken dakgoot. Doordat er te weinig soldeertin is gebruikt zijn de naden door weersomstandigheden gaan openstaan. Hierdoor lekt het regenwater van de dakgoot naar de houten ombouw waar de dakgoot in ligt. Omdat soldeernaden altijd in de hoek van een dakgoot zitten is daar ook vaak houtrot aanwezig. Laat daarom altijd uw dakgoot ook controleren want hier ligt in veel gevallen de oorzaak van uw houtrot. Wij controleren altijd op soldeernaden en eventuele andere beschadigingen en mocht dit nodig zijn dan repareren wij deze. Zo bent u er zeker van dat alle lekkages aangepakt zijn.

Heeft u vragen over de verschillende boeidelen dan kunt u gerust contact opnemen en dan helpen wij u graag verder.

 

Maatwerk

U kunt bij ons ook windveren, boeidelen kroonlijsten en dergelijke op maat bestellen.
Indien u daar interesse in heeft dan kunt u daarover contact over opnemen zodat wij u kunnen informeren over de prijs en levering.